Thursday, 27 August 2015

Happy short holiday !

05:50:00
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarrakatu


Hallo gais . How are you gais doing ? Hehe . I am so excited to get home huhu .Even for only 4 days but well it is time to used this leisure time to get home . It has been a month and i feel so bless i can survive here with succesfully . Eicehwah gitu . Syok sendiri kan aku ni . But well yeah sado juga aku ni bertahan kat sini . Sebab orang kalau tengok aku mesti akan rasa aku ni anak manja dan sebagainya but wait gais dont judge book by its cover . Terbukti , tak semestinya nampak sopan santun macam ni aku ni anak manja , ( eh sopan sangat ke ) maybe tak tapi sebab aku  ni saiz nya kecil dari orang lain so expectation orang tu macam tu lah kan . But yeah i manage yeah i manage to survive here , sikit homesick pun takda . Well aku pelik juga kenapa aku tak sehomesick like others always had . Sebab aku ingat lagi kawan aku waktu duk asrama jauh dari family and homesick then siap cakap siapa je tak homesick bila jauh dengan family . Well okay i denied that . Sebab aku rasa ikut individu . Hahaha . ( Berlagak nya awak ni , homesick karang baru tau rasanya ) 

Okay .2 months isnt a short period . A lots of good and bad things happens and i myself need to choose which part does i should go . Banyak influence influence yang menarik kau sebenarnya . First thing first kat U ni . Benda paling common is , 'couple' okeh well aku tak nak cakap lebih lebih tapi as what now aku cuba secubanya untuk tak terjebak ke dalam kawah tu . Aku takut . takut kena kacau dengan kuah kuah nya sekali dalam kawah tu . If you know what i mean hehe . Tapi aku takda la cakap takleh kawan laki terus well aku kawan je dengan laki but with limits for ofcourse . Ye la bagi aku , memang la macam tengok orang dengan bf dia . 'ee sweet nya' ' ee untungnya' and all that stuff lah . But bagi aku benda tu tak penting . Sebab , sebab apa aku datang sini . Aku ada matlamat kenapa aku sampai sini , even matlamat samar samar tapi aku aku datang sini nak tebus kesalahan aku waktu spm dulu , aku nak banggakan parents aku . They did so many things for me , i need to repay them with a scroll of certificate which will brings smile on their face . No matter what , i need to ! yeah ! So no boyfriend no problem(s) . Jyeah . Kawan lagi penting kikiki . bf bukan boleh teman kau tidur malam pun iya idok ? hahaha . 

Okay rasanya macam dah habis luahan perasaan . So thats all for this night . Jom packing barang . ;) bye xoxo

p/s: 31st August is my birthday #Adlenaturns18 #happynationalday 

Saturday, 1 August 2015

Le' housemates

20:42:00
Assalammualaikum Waarrahmatullah Hiwabarakatu


Hi and hello evrybody hehe . Agak agak dah tau dah kan apa yang aku nak bebel kan harini ? hahaha . New life , *eh baru move on ke hehe . Meh nak share sikit kehidupan aku di UiTM Pulau Pinang ni . Alhamdulillah dah 2 bulan aku survive kat sini . Okay minggu first aku kat sini , yes aku admitted aku homesick ! kenapa aku homesick ? Sebab housemate aku tiap minggu balik yang aku , lepas 6 minggu baru balik , Ya Allah , kau tau tak perasaan aku masa tu macam mana bila semua orang balik kau sorang sorang fuh bawa perasaan gila . Tapi aku tahan je la . Rumah jauh kan . Hm . Tapi yang aku tak sangka aku boleh bawa diri kat sini , even aku rindu rumah tapi aku tak se homesick sampai nangis nangis gila tu fuh kuat kan aku ? hahahahha riak pula . Lol . Tapi yeah aku boleh survive ! yeheuuuu Alhamdulillah . 

Okay now , i wanna tell u guys about my roommates . + housemates . 

Firstly , Nurul Najihah . Dia ni roommates aku , sebelah katil aku , okay obviously dia ni memang gila , rajin meroyan rajin memekak , dan rajin mengantuk . Dan rajin tidur lambat . Dia ni dulu sekolah sains , jangan memain , hahaha dia orang Langkawi uolsss . Cekelat cekelat . Dia course sama ngan aku so senangla sikit kalau taktau pape tu hehe . And lagi satu muka dia sejibik kawan aku kat sekolah dulu hahaha , okay tu je .

Okay next , Yasmin Suraya . Okay Yasmin ni bilik aku juga , dia duk depan katil aku . Dia ni pun gila juga orangnya . Baiklah juga , tapi suka buat lawak hambar sampai aku menangis gelak . Okay min pasni simpan sikit lawak tu , Untuk sem depan hahaha . Dia ni pandai uolsss and course aku gak so dalam rumah ni civil engineering majority ! Gelak jahat sikit . hahaha . Dia asal Kuala Selangor . Orang Ijok bakhang . okay dah 

Next , Nur Ain Nabilah , okay ain satu bilik aku , dia duk sebelah yasmin . Dia ni lawa tau tinggi ala ala model gituw . Orang perthlis . Kadang kadang apa dia cakap pun aku tak faham , hahaha . Ain ni course tourism . Dulu dia sekolah agama tau jangan memain . Dia ni lembut je orang dia tapi dia kadang kadang macam blur juga hahaha sorry ain . Okay thats all

Next bilik sebelah , Farah Wahidah . Okay dia ni course tourism sama ngan Ain . Asal Kuala Selangor , Dia ni sifat dia keibuan sangat . Dia ni kakak aku . hahaha . Dia tinggi ngat .... awh model lagi uols . kalau dia gelak , ya Allah taktau nak cakap macam mana . hahaha . Happening gila . dalam rumah ni dia paling kesian , sebab dia selalu ada kelas malam yang pada waktu dia balik most of us dah terbuai oleh mimpi . 

Okay sambung lagi , Syafiqah atau Fiqa . Dia ni tua kami setahun , dia cours food service . Dia ni , putih nya mak aii , Kuruih gila , Orang penang . Andddd tiap tiap minggu balik ! urghh Jeles gila nak mamps . Tapi takpela dah rezeki dia kan , apa boleh buat . Baik juga orangnya . 

Next , Adibatul Naila . Kalau tak silap hahhaha . Aku panggil dia Naila . Dia ni course electrical engineering , comel je orang dia . asal Perak tapi perak yang dekat dekat selangor dah . Dia ni kalau gelak paling kelakar kitorang gelak sebab cara dia gelak tu kelakar . Dia ni pun boleh tahan blur dia hahaha . Dia ni masuk waktu rayuan , so dia junior kami lah eiceh . hahaha . 

Last one , Puteri Hanna Batrisya . Okay ni orang KL . Keturunan tengku tengku uols . Cantik sangat orang dia . lembut gila . And cara dia cakap sleng orang putih  and ofcoz cakap english dia A+++++ . Dia sama cam naila masuk rayuan , so junior kami hahaha welk . 

Okay , Alhamdulillah selamat dah aku perkenalkan depa sorang sorang . Semua ada karakter masing masing dan yang aku boleh cakap it was fun ! macam macam negeri campur .. Well best !! Pengalaman kat university ni aku tau aku akan rindu bila dah kerja ni . So guys i love u gais !!!! Mari kita cipta memories lagi :')