Thursday, 21 May 2015

Mana ?

05:53:00
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu 

//tumblr.com

Hii everyone !! Hiks It's been awhile en . Hahaha busy sikit (ceh busy lah sangat ) Takdelah busy sangat . Busy buat preparation untuk further study je . 

Haaa so , kemanakah arah yang akan aku tuju ? Ke matrik perak kah ? Atau ke uitm penang kah ? Jeng Jeng jeng . Biarlah jadi tanda tanya dulu . Nanti gue ceritain ya bila tiba masanya nanti ehe . Yang penting sekarang ni preparation aku dah hampir 90% siap ! Hhuhuh yuhu ! Tak shabarnya nak sambung belajar . Almaklumlah dah 4 bulan kot aku tanam anggur . Serious penat gila ! Bosan pula tu ! kahkahkah . Akhirnya masanya sudah tiba . Tak sangka yang aku dah habis spm . rasa kejap je masa berlalukan ? Tup tup dah nak merantau negeri orang untuk sambung belajar . 

Dalam masa yang sama ofcourse lah aku sedih nak tinggalkan parents , nenek , and adik adik aku . tapi nak buat macam mana , aku kena teruskan perjuangan aku ni aku tak boleh berhenti kat tengah jalan aku mesti capai cita cita aku untuk ibu , ayah , nenek , tok , wan , adik adik dan paling penting untuk arwah atok . Tak sempat dia tgk cucu dia sambung belajar . Mesti kalau dia ada dia happy kan :')
Okay . be strong ed , be strong . You can do it . He knows best :') :') Al- Fatihah atok :')

Assalammualaikum 

Friday, 8 May 2015

Dilema : Matrikulasi atau U

06:26:00
Assalammualaikum Warrahmatullah Hiwabarakatu 

//google

Hi hi . Ehem . Alhamdulillah syukur nikmat . Aku dapat tawaran Matrikulasi . Mana ? Kolej Matrikulasi Perak . Search punya search ya ampun lawa nya matrik perak ni . Waktu lepas dapat matrik ni aku excited gila . Ye la , ingat lagi waktu form 3 , mohon mrsm dengan sbp tak dapat . Sedih lah gak kan padahal result tu layak tapi nak buat macam mana takde rezeki . Okay back to story . Matrik Perak . *nak screencapture tapi tak boleh la pulok . hahaha . Then, aku ni semangat gila semua benda da print , kad bsn dah buat , barang pun dah 60 % siap fuhh nampak tak betapa semangat nya aku . Walaupun ramai ... Ramai sangat yg taknak matrik , tapi aku waktu tu *aku okay je matrik , asalkan ada tempat nak belajar* okay wait sebenarnya aku ni dah taknak terjebak dengan subjek sains . Tak minat . Dua tahun belajar sains macam wasted gak , tapi nak buat cemana takdir kan . Then aku accept je la matriks . Dalam masa yang sama aku masih mengharapkan upu . 

Then , tibalah waktu check upu tarikh : Rabu 6 Mei . Aku pun excited nya 12.03 aku terus hantar sms ke upu . Sebab aku tau pakai online mmg jem punya hahaha . Dari pukul 12 sampai 1 lebih , barulah dapat . 

Tahniah, anda berjaya ditawarkan program E2410 di UiTM. Layari laman web IPTA berkaitan untuk surat tawaran .

Alhamdulillah !! Syukur sangat . Tak sangka nya Ya Allah . Rezeki mmg rezeki . Result SPM aku biasa biasa je . Tapi alhamdulillah dapat tawaran ni . Syukur dapat course yang aku minat . Tapi ...... em em 


Kampus bukit mertajam . Penang , haiyaa jauhnya . Tapi dekat dengan kampung . *kampung kat alor setar* . kat sms E2410 kat web EC110 haiyaa pening . So mana yang aku pilih ?Fuhh aku dalam dilemaaaa . Dua dua ada pro and contra dia . Aku taktau nak pilih yang mana . Huhu . Tolongggg  ....

p/s : Sesiapa yang berpengalaman . Bantu lah saya :')